Peer Gynt

Med en fandenivolsk råskap og et fyrverkeri av et sceneshow, har den norske artisten Peer Gynt sammen med The Peer Gynt Band, trollbundet publikum og presse i store deler av verden med sin scenesjarm og sitt gnistrende gitarspill. Med en unik blanding av hardtslående bluesrock og en porsjon norske folketoner, er Peer Gynt plassert på det internasjonale musikk-kartet.

 Under en promoteringstur i USA 1997, ble en representant for gitarfabrikanten Fender oppmerksom på Peer Gynt´s uortodokse gitarspill, og sponsorkontrakten med verdens største gitarfabrikant var et faktum. Samme år skrev også La Bella Strings i USA sponsorkontrakt med den norske artisten.Peer Gynt debuterte som plateartist i 1996, og har medvirket på 13 album i tillegg til mange sountracks for internasjonale filmer og tv-serier verden over. Han har utgitt album på den Tyske labelen Ruf Records, Hollywood Records og Rodell Records i USA, Tylden & Co. og BlueTown Records i Norge, JVC i Japan og nå GoldTone/ScoreTracks Records i Norge.

Ny CD/album er forventet på senhøsten 2015. 

Live er Peer Gynt en opplevelse uten sidestykke, han har turnert i hele Europa sammen med andre storheter som bl.a. Walter Trout. Manfred Mann, Ten Years After og Ana Popovic for å nevne noen. Om Peer Gynt har bl.a  Bernie Marsden (ex. Whitesnake) sakt: “This guy can really play and entertain the audience!!” og Walter Trout (Percy Mayfield, John Mayall`s Bluesbreakers): Peer Gynt is a national treasure and an amazing guitarplayer and artist. He´ll make it!”

Han har fått glimrende kritikker av pressen I inn og utland. Her er et lite utdrag:

Record Collector: The new album, ”Fairytale” from the Norwegian artist Peer Gynt is deliciously primitive.

Walter Trout: ”Peer Gynt is an animal on stage and his guitarplaying is very unortodox. He´ll make it!”

Living Blues: “He shows more delicacy and taste than other purveyors of the form...”

Blues Review: “Peer Gynt shows that Norway has more to offer than the Olympic Games!”

Østhavet: “Peer Gynt live, er en opplevelse uten sidestykke!”

Bladet Vesterålen: “En glimrende showmann, gnistrende bra gitarspill og et show i høyt tempo, gjorde konserten på Dverberg til en opplevelse som neppe vil bli glemt av de fremmøtte!”

Adresseavisen: "Peer Gynt er hemningsløs på scenen, og hans gitarspill med "pikante" hjelpemidler setter publikum i kok! Mannen er en scenekapasitet av de sjeldne, og man skal lete lenge etter bedre, mer utadvendte og publikumsvennlige gitarister " 

Bernie Marsden (ex. Whitesnake): “This guy can really play and entertain the audience!!”

Bjørn Wiksaas – Stikka: ”når de får se fyrverkerishowet hans, så er de nok hekta i alle fall…”

Håkon Grav – Scream Magazine: ”Peer Gynt leverte et sceneshow som tok pusten av de fleste!”

Kjetil Wold – Stavanger Aftenblad: ”Med full motorkraft og dertilhørende intens vibrasjon på denne Alle Damers Venn fikk han gitaren til å tenne på alle strenger - og etter hvert til å summe og hvese som en som en svært paringsklar padde.”